Webbsverige

Ikon

Listar nysläppta kampanjer, sajter och webbtjänster med Sverigekoppling

Eniros nya mobila bildsökFotografera och finn det du söker med Eniros nya mobila bildsök

Eniros populära iPhone-applikation har i dagarna uppgraderats med en unik mobil bildsöktjänst i betaversion. Från och med nu räcker det med en bild tagen med mobilkameran på den produkt som eftersöks. Därefter får användaren snabbt tillgång till information om vad bilden föreställer samt var produkten kan inhandlas.

Betaversionen av den mobila bildsöktjänsten finns nu tillgänglig via App Store. Eniros bildsöktjänst är unik eftersom den kopplar samman avancerad bildigenkänningsteknik med Eniros databas över svenska företag och inköpsställen. Bildsöktjänsten identifierar objektet på bilden, matchar resultatet med databasen och informerar användaren om vilka butiker och företag som säljer den fotograferade produkten.

”Eniros mobila bildsök är en liten världsnyhet eftersom vi är först ut med att koppla samman produktbilder och inköpsställen. Om våra användare till exempel är intresserade av att köpa ett par Nike-skor, räcker det med att de fotograferar skorna med mobilkameran. Bildsöktjänsten läser därefter snabbt av vad bilden föreställer och matchar det med Eniros databas över butiker som säljer just den typen av Nike-skor”, säger Jonas Dahlquist, marknadschef Eniro Sverige.

Eniros applikation var under förra året Sveriges 6:e mest nedladdade gratis-app för iPhone. Idag används applikationen av fler än 400000 iPhone- och Android-användare. Lansering av bildsöktjänsten för Android-användare planeras inom kort.

”Vi valde att lansera vår mobila bildsöktjänst för iPhone redan nu trots att den fortfarande är under utveckling eftersom vi ville ge våra användare ett smakprov på hur framtidens produktsök via Eniro kan komma att se ut”, säger Jonas Dahlquist.

Ladda ned den senaste versionen av Eniros iPhone-applikation för att få tillgång till den nya bildsöktjänsten i betaversion genom att klicka här! Eftersom bildsöktjänsten fortfarande är under utveckling välkomnar Eniro alla användare att höra av sig med tips, frågor och förbättringsförslag. I applikationen under ”Mer” finns ett kontaktformulär.

Exempelbilder på Eniros bildsöktjänst bifogas i detta pressmeddelande.


För mer information kontakta:
Jonas Dahlquist, marknadschef Eniro Sverige
Tel.: +46 708 78 78 17

Annonser

Filed under: Övrigt, iPhone, Mobilt, Webbtjänster,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om Webbsverige

Jag som startat bloggen heter Emil Ovemar. Webbsverige är ett fritidsprojekt. Du kan komma i kontakt med mig på dessa ställen:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Jag som numera driver bloggen tillsammans med Emil heter Christoffer Du Rietz. Här kan ni hitta och komma i kontakt med mig:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb durietzdesign.se


Jag som hjälper till att driva webbsverige tillsammans med Emil och Christoffer heter Thomas Krajewski. Du hittar mig här:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb krajewski.se


Även jag hjälper till att driva webbsverige. Mitt namn är Claudio Moyano och ni hittar mig här:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb claudio-moyano.se

Tipsa

Webbsverige samlar nya sajter, kampanjer och webbtjänster med Sverigeanknytning. Tipsa gärna!
Webbsverige presenterar: Webbfredag

Webbsverige på Twitter