Webbsverige

Ikon

Listar nysläppta kampanjer, sajter och webbtjänster med Sverigekoppling

Projector gör ny sajt i HTML-5

Länk: http://www.projector.se

Kund: Projector

Arbetsgrupp: Projector

Beskrivning:

Projector faller för grupptrycket och går likt resten av världen mot HTML5-tider. Nya hemsidan har iPad och mobiler som huvudsakliga målplattformar. Att det fungerar minst lika bra i en vanlig desktop browser är bara ytterligare en bonus.

Annonser

Filed under: Sajter, Uncategorized,

10 Responses

 1. Birger skriver:

  ni andra mindre sura måste väl trots det ändå se det roliga i att det inte finns ett spår av någon html5 på deras sida? med god vilja kan man få det till att det finns canvas-taggar men dessa är skapade av cufon-scriptet. kul space invaders-spel, men det är ju inte projector som gjort det själva utan lånat av någon snubbe på nätet.

  • David skriver:

   Förvisso kan man diskutera vad som egentligen menas med Html5. Men utöver ”spelet” används bland annat videotaggen, och majoriteten av alla animationer är css3-animationer i webkitläsare (för hårdvaruaccelleration i iOS bland annat). Allt behöver inte handla om Canvas.

   • Birger skriver:

    alltså, css 3 är inte html 5… jag kan ge en halv poäng för video-taggen men full poäng blir det inte eftersom varje sida börjar med att deklarera att video-taggen inte kommer användas. den här sajten är inte html 5 någonstans.

 2. David skriver:

  Ja, du har helt rätt. Om man går på den strikta definitionen så håller jag med om att det inte är Html5 (vilket oerhört få sajter är bortsett från rena experiment). Det är därför jag skriver ”man kan diskutera vad som menas…”. Men du vet likväl som jag att nār man populistiskt pratar om det så brukar det handla om ett lösare/vidare begrepp. Men visst låt oss skylla på Apple och annan media som förvrānger meningen och låt oss hoppas att alla som pratar om det i fortsättningen bara kommer ha w3c’s kommande spec i åtanke.

  • Birger skriver:

   antingen är det html 5 eller så är det inte html 5. sedan när har apple påstått att något är html 5 som inte är det?

   sedan kan man ju använda sig av flera olika tekniker som brukar beskrivas tillsammans med html 5 och det är okej. problemet är väl när man som projektor bygger hela marknadsföringen av sajten på något som den absolut inte är. det finns ju inget som är html 5 på den!

   • David skriver:

    När Steve i ena stunden pratar om HTML5 som framtiden och i nästa visar animationer så är det in direkt Canvas han syftar på (prestandan i iOS för canvas lämnar ganska mycket att önska).
    http://www.apple.com/html5/ visar CSS3-exempel hand i hand med HTML5, och visst. De säger inte att det är HTML5 när de visar en transition, men det är i samma ”andetag”.

    Jag köper att du hänger upp dig på att doctypen inte deklarerar HTML5, men likväl så finns där video, audio och canvas (må vara att det är cufon och delar av spelet är lånat).

    Sen bygger inte Projector sin ”marknadsföring” på att det är HTML5, de bygger den på att den är optimerad för iPad och mobiler. Jag kan förvisso hålla med om att rubriksättningen inte är helt lyckad, men det är egentligen exakt det jag menar med att media (i detta fall webbsverige) själva har en tendens till klumpa ihop begreppen. Alla kan ju inte vara lika tekniskt bevandrade som dig när det kommer till att hålla isär begreppen (och det var bara menat som en komplimang).

 3. Martin skriver:

  Vad kul med sajter som kallar sig ”html5”, och som hela tiden försöker efterapa allt som flash står för bit-för-bit.

  Detta är ju dock ingen experiment-sida, utan väl fungerande sajt. Kanske framtidens sajt 😉

  Cufon, nya video-taggen (coolt att World Wide Web kan visa video med html5, hmmm). Lustigt att nutid och framtid ändå inte funnits förräns nu.

  Som jag ser det så är argumenten mot flash för att flash används på fel sätt..
  -men hur många gånger man kan inte se nu se lika mycket ”fails” med ”html5”.

  Men en flash versus html5 är ju inte värt att dra igång här.
  Men likamycket är det fel att säga att html5 gör ”coola” sajter – det är ju inte det som html5 står för.

  Låt html5-specen fastställas innan man pratar om att Flash ät gårdagen.
  Flash har nästan 99% genomslagskraft med senaste pluggen..
  och än roligare är att man vill visa att ”html5” ska ersätta flash,
  eftersom ”Flash” är irriterande.. ”html5” kommer också ge folk ”irritation”

  ( html är kung, html5 är kung, flash är kung. Det har med kontext och analys att göra,
  man väntar ju på att Apple snart ska bannlysa ASP.NET sajter från DERAS enheter, eftersom dem inte heller bygger på open-source.. )

  Generellt tycker jag att flash som PLUGIN är GRYMT. Hade gärna haft det att alla webtolkar också var en PLUGIN. Hade vart skönt om att ie6, ie7 och hade en one-click-install för att uppgradera webtolken.

  Sorry för lite off-topic. Men tycker inte bara att HTML-5 ska vara med i rubriken. Det är det jag vill ha sagt egentligen.

  • Birger skriver:

   ja jag fattar inte vad du snackar om. 🙂 var sak har sin plats, så även flash just nu, men förhoppningsvis håller vi på att fasar ut den gamla styggelsen så småningom.

 4. okkido skriver:

  HTML5 är . That’s it.

  Projector borde byta doctype så hade denna diskussionen inte haft något underlag.

  Men för gemene man har HTML5 blivit ett samlingsord för flera blandade tekniker (CSS3, , , diverse Javascript-API osv), jämför med web2.0 och AJAX-hypen som var för något år sedan.

 5. DH skriver:

  Vilken snygg AJAX-site! Grymma HTML5-skuggor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Om Webbsverige

Jag som startat bloggen heter Emil Ovemar. Webbsverige är ett fritidsprojekt. Du kan komma i kontakt med mig på dessa ställen:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Jag som numera driver bloggen tillsammans med Emil heter Christoffer Du Rietz. Här kan ni hitta och komma i kontakt med mig:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb durietzdesign.se


Jag som hjälper till att driva webbsverige tillsammans med Emil och Christoffer heter Thomas Krajewski. Du hittar mig här:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb krajewski.se


Även jag hjälper till att driva webbsverige. Mitt namn är Claudio Moyano och ni hittar mig här:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb claudio-moyano.se

Tipsa

Webbsverige samlar nya sajter, kampanjer och webbtjänster med Sverigeanknytning. Tipsa gärna!
Webbsverige presenterar: Webbfredag

Webbsverige på Twitter

%d bloggare gillar detta: