Webbsverige

Ikon

Listar nysläppta kampanjer, sajter och webbtjänster med Sverigekoppling

Stora Journalistpriset


Från pressmeddelandet:

Creuna och Bonnier lanserar ny innovativ sajt för Stora Journalistpriset

Idag presenteras nomineringarna till Stora Journalistpriset – Sveriges mest prestigefyllda journalistpris. Samtidigt lanseras en helt ny webbplats för priset. Genom rikt innehåll och innovativ filtrering kan användaren experimentera och få en unik historisk överblick av svensk journalistik.

Stora Journalistpriset har delats ut årligen sedan 1966 för att främja goda yrkesprestationer inom journalistiken. Priset delas ut i fyra kategorier – Årets Avslöjande, Årets Berättare, Årets Förnyare samt Lukas Bonniers Stora Journalistpris.

– För oss på Creuna var utmaningen att ge liv åt det stora bild- och textmaterialet som finns i Stora Journalistprisets arkiv, säger Karl-Johan Ekbom som är Creative Director på Creuna.

Lösningen blev en innovativ filtrering där användaren själv bestämmer hur materialet presenteras. Priskategorier, medieformer, kön och årtal kan kombineras fritt för att hitta information om pristagare genom historien eller för att se trender och tendenser.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera alla vinnare från 1966 och framåt på det här sättet. Tanken är att sajten ska leva under året och att den ska växa och fördjupas över tid. Vi hoppas och tror att besökarna också kommer kunna bidra med information och mer material kring varje pristagare, säger Mårten Lyth som är kommunikationsdirektör på Bonnier.

2010 års pristagare koras den 25 november och prisceremonin visas live på sajten www.storajournalistpriset.se. Besökarna kan även se klipp från tidigare prisceremonier samt följa vad som sägs i andra nyhets- och sociala medier om och kring priset.

Webbplatsen är byggd i WordPress med HTML 5 för en bättre upplevelse på pekskärmar och smarta mobiler såväl som på traditionella datorer.

Annonser

Filed under: Kampanj, Mobilt, Sajter, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om Webbsverige

Jag som startat bloggen heter Emil Ovemar. Webbsverige är ett fritidsprojekt. Du kan komma i kontakt med mig på dessa ställen:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Jag som numera driver bloggen tillsammans med Emil heter Christoffer Du Rietz. Här kan ni hitta och komma i kontakt med mig:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb durietzdesign.se


Jag som hjälper till att driva webbsverige tillsammans med Emil och Christoffer heter Thomas Krajewski. Du hittar mig här:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb krajewski.se


Även jag hjälper till att driva webbsverige. Mitt namn är Claudio Moyano och ni hittar mig här:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb claudio-moyano.se

Tipsa

Webbsverige samlar nya sajter, kampanjer och webbtjänster med Sverigeanknytning. Tipsa gärna!
Webbsverige presenterar: Webbfredag

Webbsverige på Twitter

%d bloggare gillar detta: