Webbsverige

Ikon

Listar nysläppta kampanjer, sajter och webbtjänster med Sverigekoppling

Eviga minnen (Webbtjänst)

Eviga minnen (Webbtjänst)

Länk: www.evigaminnen.se

Byrå: Kodamera / Nordiska IT-minneslunden

På Eviga minnen kan du hedra de bortgångna, bearbeta din sorg och besöka dina kära. Du kan skapa minnessidor, lägga upp bilder och videoklipp, skriva i gästboken eller tända ett ljus (som brinner 24 timmar) för någon som stått dig nära. Tanken är att minnessidorna skall komplettera de traditionella dödsannonserna i press och användas av begravningsbyråer med ambitionen att de skall finnas kvar en längre tid. Tjänsten är kostnadsfri.

Från Om Eviga minnen:

Därför finns Evigaminnen.se
Evigaminnen.se finns för att begravningsbranschen och andra aktörer skall kunna erbjuda sina kunder ett efterfrågat hjälpmedel. Det finns idag liknande sidor, men dessa är av låg kvalité och de kostar mycket pengar att använda. På dessa sidor försvinner dessutom minnessidorna när de anhöriga slutar betala. På Evigaminnen.se kommer minnessidorna att finnas kvar för alltid* och kunderna behöver inte heller betala höga avgifter.

Evigaminnen.se är till för alla
Lika vanligt som det idag är att hedra bortgångna  med dödsannonser i tidningarna. Lika vanligt kommer det snart vara att använda Evigaminnen.se.  Visst kan det vara en generationsfråga, men allt fler människor upptäcker vilken hjälp Internet kan vara inom allt fler områden. Den som är osäker bör kanske fråga sig vad barnen eller barnbarnen skulle tycka.

Evigaminnen.se har stora fördelar
Till skillnad emot vanliga dödsannonser så kommer minnessidorna att kunna läsas när som helst och vart ifrån som helst. Samtidigt så blir möjligheterna mycket större då både texter och foton kan publiceras som minnen till nuvarande och kommande generationer. Men sidan är inte bara en plats att hedra och föreviga de bortgångna på. Evigaminnen.se skall vara ett forum för att bearbeta sorg och för att ge eller ta emot stöd. Sidan skall även likt en grav vara en plats att regelbundet besöka. Att besöka en grav är viktigt för många, men kanske hinner man inte så ofta som man önskar, eller kanske är avståndet ett hinder för vissa (inte minst för barnen eller de gamla och sjuka).

Skapa ett minne genom att fylla i uppgifter om den som gått bort:
Eviga minnen (Webbtjänst)

Minnessida:
Eviga minnen (Webbtjänst)

Via Newsdesk

Filed under: Webbtjänster,

25 Responses

 1. Magnus skriver:

  Ett ”forum” som är alldeles för omoget. Allt känns generat och jag får en mycket ? smak i min gom. Det känns inte helt genomtänkt och den som ligger bakom verkar ha lite för mycket smak för affärer för att det ska verka/ses som revolutionerande medie i SWE. En kvalificerad gissning säger mig att samma koncept finns i staterna, var troligtvis fröet till er idé finns, varför inte göra en ordentlig och mer genomtänkt ”rip-off”!? snälla gör något åt det! Annars gör jag det!!!;) Och jag är inte den som sitter still direkt…
  m v h !

 2. Hej jag vill veta varför min minnessida är suspenderad/spärrad, jag fick en chock, ren panik är nog ordet då jag inte kommer in på min sons minnessida som jag betalat till er. Ni måste hjälpa mig för det är allt jag har, sidan och minneslunden, det är en tröst att skriva om min sorg, att se andra uttrycka sin saknad. Ni kan ju inte bara spärra mig bara sådär, vad har hänt?
  Kim Lindqvist-0 är hans adress.
  Kims mamma

  • Lena skriver:

   Jag har gjort efterforskning sedan jag inte heller kan logga in på min mors minnessida som jag gjort. Jag har betalt för livslångt medlemskap. Det jag funnit är att företaget gått i konkurs. Jag tycker är mycket märkligt är att man inte har fått någon information om detta från företaget, så man kunnat hämta hem sidan/alla hälsningar.

 3. Inge Östlund skriver:

  Hej!
  Vill också veta varför sidan är spärrad? När man går in där står det ”this account has been suspended” varför?
  Det känns som något mycket viktigt för oss är borttaget, där vi kunde gå in och tända ljus för vår saknade dotter.
  Tacksam om vi kunde få svar.
  Mvh Inge

 4. Emil Ovemar skriver:

  Hej Tove & Inge. Jag heter Emil och startade den här sajten Webbsverige. Vi skriver bara om tjänster som lanserats och har inget att göra med Eviga Minnen. Förhoppningsvis har de bara problem med datordrift och kommer snart tillbaka men i värsta fall har de lagt ner tjänsten? Har tyvärr ingen kontaktadress jag kan förmedla men hoppas situationen löser sig. Om någon från Eviga Minnen ser det här kan de väl hojta till?

  Mvh
  Emil

 5. ola skriver:

  Ring ägarna till bolaget för information:

  Eviga minnen AB

  Henrik Byrsjö
  Mobil: 073-4348700
  Kontorsgatan 2
  260 39 HASSLARP
  Din sökning gav inga träffar bland företag.

  Henrik Byrsjö
  Mobil: 076-8722585
  Rallaregatan 2 B
  260 38 KATTARP

 6. Inger Nordh skriver:

  Jag tycker det är dåligt att göra så,,först får man en plats gratis,,sen när sidan blir populär så ska ni ta betalt….är det för att tjäna pengar???Jag trodde ni var seriösa…Fy så besviken jag är,,skulle tända ett ljus för min pappa,,,men ack vad snopen jag blev….Hoppas ni iaf kan svara mej//Mvh Inger Nordh

 7. Varför går det inte att komma in på EVIGA MINNEN!! Datorn hittar inte servern.
  Vad har hänt? Finns det kvar över huvud taget. Jag är riktigt orolig.

 8. Helen Hällgren skriver:

  Har förlorat mitt barnbarn i våras, hennes mamma Lovisa har skrivit ett minnes sida som vi alla kan gå in på och tända ljus och skriva till vår älskade flicka. Nu går det inte längre att komma in och tända ljus och skriva, fast det stod när Lovisa skrev denna sida att man kan ha den i hur många år som helst.
  Det betyder så mycket att kunna tända ett ljus och tänka på min underbara 9 åriga barnbarn. en förklaring vore bra?

  • ingerr Mellberg skriver:

   Hej Helén, jag håller med dig, det är väldigt uselt att lura människor på detta sätt. Jag har flera anhöriga på ”Eviga Minne” och nu kan vi inte nå sidan på något sätt. Där finns bilder, dikter och annat som vi gärna ville behålla. De ansvariga kan inte nås heller, jag har försökt på olika sätt med det går inte.
   Vi kan bara varna andra för såna här sidor.
   Hälsningar
   Inger

 9. inger Mellberg skriver:

  Hur kan ni ta betalt och lova att sajten ska finnas lång tid och sedan när man betalat så tar ni bort sidan. Hur lågt kan en människa sjunka att lura ledsna människor. Det är så otroligt omoraliskt att jag kan inte finna ord. Jag säger bara, FY SJUTTON för såna som du.

 10. Li Nyholm skriver:

  Hej.

  Jaa om jag bara kunde få ett svar från Henrik Byrsjö.
  Jag har sms:at flera gånger. Få inget svar alls.
  Jag har skrivit på Facebook också i Eviga minnen där.

  Där har Henrik svarat: att på tisdag kommer sidan upp igen. Det var i tisdags det och nu är det torsdag.
  Uppdateringar som görs säger han. Så det kan fungera säger han.
  Och ändå gör det inte det.

  Det är tråkigt så det är inte sant. Sidan är ju så värdefull för oss som mist en älskad son eller dotter eller annan anhörig.

  Varför gör han så här undrar man?
  Mvh Li Nyholm

  • inger Mellberg skriver:

   Li jag är lika upprörd som du. Om det händer nån gång kan man ta det men nu händer det för ofta. Vi har ju betalat och då måste man leverera. Jag tror att detta kan vara något allmänna reklamationsnämnden kanske.
   Hälsningar
   Inger

 11. anita mäki skriver:

  Jag är så lessen,vår son gick bort för snart 3år sedan och det har varit en sån tröst att tända ljus för honom varje kväll innan jag har lagt mig. Varför krånglar det så ofta? JAG VILL HA TILLBAKS SIDAN!

  • inger skriver:

   Hej Anita,
   jag är lika ledsen som du. Det är en tröst att kunna gå in på ”sin” sida och tända ljus eller skriva något. Om sidan inte ska finnas längre borde vi få veta det så att man kan ta reda på bilder och texter som finns på sidan. Det är oacceptabelt att bara stänga ner sidan utan vidare. Vi kan bara hoppas på att den kanske öppnas igen.

 12. Thomas Krajewski skriver:

  Hej Alla,
  Som jag kan se är sidan eviga minnen uppe http://www.evigaminnen.se/
  Ni kan ta kontakt med dem och ställa er frågor gällande sidan.

  Vi skriver bara om tjänster som lanserats och har inget att göra med Eviga Minnen.

  Mvh
  Thomas

 13. Anne Österman skriver:

  Hur kan man vara så grym och bara stänga ner en sån betydelsefull sida ! utan någon som helst förvarning…? är nog bäst att du öppnar upp den igen (Henrik.Byrsjö.) innan det blir ”ramaskri” !!! väldigt omoraliskt gjort tycker jag.Hälsningar från Anne.

 14. Anita Olsson skriver:

  Håller med dig Anne!

 15. Yvonne Schyberg skriver:

  Vad skönt att se att det inte bara är vi som är drabbade med våra fyra sidor!
  Detta måste man ju kunna gå till allmänna reklamationsnämnden med!
  Skulle tända ett ljus för min bror idag och vad är det för mening med att ha en sida, när man inte kan komma in på den på årsdagar?
  Kanske skulle använda Danmarks istället? Det har funnits i många år och funkar alltid när jag går in och tittar. Finns på mindet.dk om någon är intresserad. Tror dessutom att den är helt gratis!

 16. Yvonne Schyberg skriver:

  Han har gått i konkurs och kommer tydligen att försöka sälja sidan, så att den öppnas igen.

 17. Gunilla Flodin skriver:

  Vad ledsen man blir,det var en trygghet att få tända ett ljus för min dotter som dog för 11 år sedan men saknaden är stor. Det är svårt att komma över det. Varje dag tänker jag på henne.Hoppas att den öppnas igen

 18. Jessica skriver:

  Hej! Jag är Henriks fru. Henrik gick i konkurs och konkursförvaltaren tog sidan. Fanns tyvärr inget vi kunde göra. Vår förhoppning va att konkursförvaltaren skulle hitta någon som ville driva sidan vidare. Men så blev väl inte fallet. Kan bara beklaga så mycket att det blev såhär. Mvh Jessica

  • Yvonne Schyberg skriver:

   Jag kan klara mig utan sidan när det är som det är. Däremot måste vi som har lagt upp en massa saker, bilder och fått andra hälsningar få lov att gå in och hämta ner det. Det är ju helt oersättligt. Man har ju litat på att det ligger säkert där. Går det att fixa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om Webbsverige

Jag som startat bloggen heter Emil Ovemar. Webbsverige är ett fritidsprojekt. Du kan komma i kontakt med mig på dessa ställen:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Jag som numera driver bloggen tillsammans med Emil heter Christoffer Du Rietz. Här kan ni hitta och komma i kontakt med mig:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb durietzdesign.se


Jag som hjälper till att driva webbsverige tillsammans med Emil och Christoffer heter Thomas Krajewski. Du hittar mig här:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb krajewski.se


Även jag hjälper till att driva webbsverige. Mitt namn är Claudio Moyano och ni hittar mig här:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb claudio-moyano.se

Tipsa

Webbsverige samlar nya sajter, kampanjer och webbtjänster med Sverigeanknytning. Tipsa gärna!
Webbsverige presenterar: Webbfredag

Webbsverige på Twitter

%d bloggare gillar detta: