Webbsverige

Ikon

Listar nysläppta kampanjer, sajter och webbtjänster med Sverigekoppling

SJ Service Academy (SJ)

www.sjserviceacademy.se

Byrå: King
Design, produktion & teknik: Winston

SJ vill bli bättre på kundservice och lanserar idag webbplatsen för SJ Service Academy som är deras utbildning för att personal ska bli bättre på att bemöta resenärer både i vanliga och stressiga situationer. I en annons utformat som ett brev (se nedan) förklarar VD Jan Forsberg syftet med SJ Service Academy.

Annonser inför lanseringen:

Helsidesannons i DN 15 oktober 2008

Vi knarkar, slåss, rånar, startar bränder och snattar. Välkommen.

Att övning ger färdighet kanske låter som en klyscha, men i vår pedagogik är det en av grundpelarna. På nystartade SJ Service Academy iscensätter vi praktiska övningar där eleverna själva får lösa besvärliga situationer, istället för att bara läsa om dem. Vi utbildar för verkligheten helt enkelt. Och det är just från verkligheten som våra servicecoacher kommer. De har alla lång erfarenhet av service och är handplockade från många olika branscher. Vår kompetens och kapacitet gör att vi kan utbilda och träna företag i allt från hur man hanterar oberäkneliga kunder och nödsituationer till försäljning och ledarskap. Vill du veta mer?
Gå in på http://www.sjserviceacademy.se eller ring 010-7518770. Välkommen!

Helsidesannons i DN 29 september 2008

Så här ska du få bättre service.

Under sommaren har vi fått en del befogad kritik. Tåg har varit försenade, resenärer har ibland fått för lite information och vissa har tyckt att de inte fått tillräcklig kompensation. Vi har tagit till oss av kritiken och här tänkte jag berätta om vad vi gör för att komma tillrätta med problemen.

Det finns för lite spår
Först är det viktigt att få tala om varför ett tåg kan bli försenat. Oftast beror det på den i grunden goda nyheten att allt fler väljer att ta tåget. Men ju fler tåg som går desto större är risken att det gamla järnvägsnätet vi kör på blir överbelastat.
Flaskhalsarna på spåren finns främst i och kring de tre storstadsregionerna. På Centralstationen i Stockholm har vi exempelvis samma spårkapacitet i dag som när spåren byggdes för 150 år sedan. Skillnaden är att då gick det tio tåg om dagen, i dag går det runt sexhundra.
Tills staten väljer att investera i fler och bättre spår får vi nog leva med förseningar ibland, precis som inom all annan transport. Men gamla spår ska naturligtvis inte hindra oss från att göra allt som står i vår makt för att komma fram på utsatt tid.

Vi bildar skola inom service

Vad vi däremot helt kan påverka själva är hur vi hanterar våra kunder när något oförutsätt händer, som vid stora förseningar. Därför har vi bildat SJ Service Academy. Det är en skola där alla som har direktkontakt med dig som reser ska få lära sig vad service i grund och botten handlar om ¬- nämligen att se saker ut ditt perspektiv.

Det är på riktigt
SJ Service Academy är inget spel för gallerierna, utan en ytterst seriös satsning från vår sida. Skolan är redan invigd och ligger strax norr om Stockholm. Här ska vi i teori och praktik lära ut och träna på hur vi på bästa sätt ska vara behjälpliga för våra resenärer, både när trafiken fungerar normalt och vid stora trafikstörningar.
Vi har nyligen fått erfara hur krävande serviceuppgifter kan bli ombord, när ett tåg med 300 passagerare inte kommer fram på grund av nedblåsta träd eller klaffbroar som inte stänger ordentligt.
Därför ska vi också ge vår personal de verktyg som behövs för att klara av situationer då stressnivån är riktig hög.

Det blir bättre
Det här är ett första steg i att bli bättre på att ge god service och på att lyssna. Det betyder till exempel att vi också ser över våra regler för ersättningar vid stora förseningar som beror på oförutsedda händelser och speciella omständigheter.
SJ Service Academy kommer naturligtvis inte kunna hindra tåg från att bli försenade i framtiden, men du som kund kommer definitivt att märka skillnad i hur du blir bemött om det råkar bli så. Även när allt flyter som det ska kommer vi hädanefter att se till att din tid på våra tåg blir ännu trevligare och bättre. Det vågar jag faktiskt lova.

Jag önskar dig välkommen ombord och en trevlig resa!

Jan Forsberg, VD SJ AB

Vad tror du om satsningen?
Kommer SJ Service Academy att märkas på tågen? Kommer svenska folket att börja prata positivt om SJ?

Annonser

Filed under: Sajter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om Webbsverige

Jag som startat bloggen heter Emil Ovemar. Webbsverige är ett fritidsprojekt. Du kan komma i kontakt med mig på dessa ställen:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Jag som numera driver bloggen tillsammans med Emil heter Christoffer Du Rietz. Här kan ni hitta och komma i kontakt med mig:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb durietzdesign.se


Jag som hjälper till att driva webbsverige tillsammans med Emil och Christoffer heter Thomas Krajewski. Du hittar mig här:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb krajewski.se


Även jag hjälper till att driva webbsverige. Mitt namn är Claudio Moyano och ni hittar mig här:

LinkedIn LinkedIn

Twitter Twitter

Webb claudio-moyano.se

Tipsa

Webbsverige samlar nya sajter, kampanjer och webbtjänster med Sverigeanknytning. Tipsa gärna!
Webbsverige presenterar: Webbfredag

Webbsverige på Twitter

%d bloggare gillar detta: